Barion Pixel

Hírlevél: a nemzetközi sztárok dominanciája, Jamal Murray clutch számai és a Pistons sorozata

Amerikai játékosként egyelőre esélytelen vagy az MVP-re - Scoot Henderson megindult felfelé az újoncrangsorban - Jamal Murray brutális clutch számai - így jégkorongozik Wemby - Nikola Jokics a 2023-as naptári év legjobbja - Hópihe a Celtics ünnepi mezén - az atlantai Bogdanovics úton a 6th Man felé - a Pistons szériájának lenyomata a közösségi médiában: mémek, képek, statisztikák - Delon Wright lehet a megoldás a 76ers-nél? - Beal a padról jöhetne? - a Spurs drukkerei elkezdték a felkészülést a 2024-es draftra - a sneaker-világ évének összefoglalója.

A liga honlapján kijöttek az év végi hivatalos rangsorok. Az MVP-verseny első 5 helyén nincs változás, mindegyik pozíciót Egyesült Államokon kívül született játékos foglalja el, a Top10-ben pedig felbukkant egy hatodik is: Domantas Sabonis. Az újoncoknál Chet Holmgren visszaelőzte Wembanyamát, Jaquez karácsonyi parádéjával megerősítette 3. helyét, Dereck Lively II is folyamatosan kapaszkodik, míg a 10. helyen megjelent a portlandi Scoot Henderson.

A csapatok erősorrendjét továbbra is a a Celtics vezeti a Wolves előtt, a dobogón viszont megjelent a címvédő Nuggets az Embiidet nélkülöző Sixers kárára. A Top10-ben új szereplő a Miami Heat, a középmezőnyben a Knicks és a Warriors felfelé, a Lakers és a Pacers lefelé mozog. A Bulls és a Grizzlies lassan kiküzdi magát az alsóházból, a Suns és a Hawks kezd lecsúszni a helyükre. Az ESPN-nél már a Denver a 2. helyezett, náluk kicsit visszaesett a Kings, emelkedett a Cavs – egy dolog fix: a Pistons mindenhol utolsó.

A liga még két érdekes anyaggal készült: a Starting 5-rovatban megmutatták Jamal Murray elképesztő clutch-számait és hatását a Denver sikerességére, a Wemby Watchban pedig megnézhetjük, hogyan bánik egy 224 centis kosaras a hokiütővel.

Az ESPN kiosztotta szokásos díját, amelyet az a játékos kapja, aki az adott naptári évben a legjobb. 2023-ban is erős volt a mezőny, számításba vették a világbajnoki és IST-szereplést is, így került be a Top10-be Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander és Anthony Davis, de a legtöbbet a playoff-szereplés nyomta a latban: Jimmy Butler például így került egy társaságba Joel Embiiddel. A végső nyertes nem meglepő: Nikola Jokics MVP-szavazós 2. helye, a brutális playoff-menetelés, a Finals MVP és az idei szezon parádés játéka külön dimenzió.

Zach Lowe is jelentkezett szokásos Top8 sztorijával: Ja Morant visszatérése, a Pistons alapemberei közötti problémák, Jalen Green megrekedése, Jakob Pöltl a Raptors állatorvosi lova, Bogdan Bogdanovics és az Év Hatodik Embere Díj, a méltatlanul elfeledett Brandon Miller, a Pelicans clutch leolvadásai, Luke Kornet fura védekezésének elterjedése mellett plusz témát szolgáltat a Celtics karácsonyi mezén megjelenő hópihe is.

A The Ringer a karácsonyi meccsekből vont le öt következtetést: az új Bucks még nem érkezett meg, a GSW Green nélkül csak egy bizonyos szintre juthat el, a Celtics a liga legkiegyensúlyozottabb csapata, Jaime Jaquez Jr. letette a névjegyét, a Suns elleni Doncic az eddigi legjobb, amit eddig láttunk. Emellett körbejárták a Detroit Pistons helyzetét és azt boncolgatták, hogy ezt miért nem látta előre senki?

Az SB Nation összegyűjtötte az interneten felgyűlt “zaccot”, ami a Pistons vereségsorozatával kapcsolatban keletkezett: képeket, mémeket és statisztikákat.

Szemezgessünk a beatwriter-blogok terméséből. A Peachtree Hoops a Hawks meccsvégi összeomlásait boncolgatta; a Golden State of Mind néhány jelenet segítségével mutatta be, miért nem működik a Wiggins-Kuminga páros; a Liberty Ballers szerint Delon Wright oldhatná meg a 76ers problémáit; a Bright Side of the Sun szerint mindenki jobban járna, ha majd Bradley Beal a padról jönne; a Nets Daily Cam Thomas remeklését bontja le az egyes játékokra; A Pounding the Rock már elkezdte összeszedni, hogy a Spurs kikre mehetne rá a 2024-es drafton.

Az AndScape a sneaker- és cipőrajongók évét foglalta össze, többek között: Ja Morant signature-cipője túlélte gazdája ügyeit, Anthony Edwards egyedi szériája hatalmas slágerré válhat, a retró Jordanek iránti érdeklődés továbbra is magas, de a kirobbanó emelkedés megállt, Kyrie Irving cipői új gyártót találtak (ANTA) – és az Air című film új dimenzióba emelte az egész iparágat. És ha már cipők: a HoopsHype heti gyűjteménye.

 

Címkék: Hírlevél
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

1-1-ről folytatódik a Mavs-Thunder és a Cavs-Celtics párharc
Playoff-percek: nüanszok döntöttek a Pacers-Knicks végjátékában
Hírmorzsák 2024-05-11 (9:45)
Szépített az Indiana és a Denver is
A címvédő a Wolves ellen javítana, folytatódik a Knicks-Pacers csata
Playoff-percek: ez egy másik Dallas volt
Hírlevél: a Nuggets utolsó esélyei, Jokics elfeledett elődje és a Naprendszer-támadójáték
Hírmorzsák 2024-05-10 (9:30)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK